Goed voorbereid op reis
Jij wilt natuurlijk het allerbeste voor je klanten. Helemaal dat ze gezond terug komen van hun reis. Wij lichten preventiemaatregelen van zeven bestemmingen toe. Zo kun jij je klanten erop attenderen dat ze goed voorbereid op reis moeten gaan.
  • VaccinatiesGaan jouw klanten naar Thailand? Dan hebben ze vaccinaties tegen hepatitis A en B, difterie, tetanus en polio nodig. Blijven ze langer dan drie maanden, dan is mogelijk ook een vaccinatie tegen buiktyfus nodig.
  • Voor Vietnam zijn vaccinaties tegen hepatitis A en B, difterie, tetanus en polio nodig. Blijft je klant langer dan twee weken? Dan kan ook een vaccinatie voor buiktyfus nodig zijn.
  • Voor Zuid-Afrika zijn vaccinaties tegen hepatitis A en B, difterie, tetanus en polio nodig.
  • In Taiwan is voor een verblijf langer dan drie maanden vaccinatie tegen Hepatitis B nodig. Komt je klant uit een inheems gebied? Dan is ook vaccinatie tegen gele koorts nodig.
  • Op de Bahama's hebben je klanten te maken met gele koorts. Een vaccinatie is verplicht, als ze uit een inheems gebied komen.
  • Je zou het misschien niet denken, maar voor Litouwen heeft je klant vaccinatie nodig tegen hepatitis B. Dat geldt alleen voor een verblijf langer dan drie maanden. Gaat je klant risicoactiviteiten ondernemen, zoals raften of motorrijden, is een vaccinatie aan te raden.
  • Goed nieuws: in Australië hebben je klanten geen verhoogde risico's op infectieziekten.

 

Uitgebreide informatie over deze landen, of juist andere vakantiebestemmingen vindt je op gezondopreis.nl/risicos_per_land. Deze site kun je ook je klanten aanbevelen. Het is belangrijk dat je klanten gezondheidsadvies op maat inwinnen bij deskundig huisarts, GGD of vaccinatiecentrum.

Vaccinatieadressen
 
 

Rood kruisWeten jouw klanten welke maatregelen ze moeten nemen voor hun reis? Nu nog de vaccinaties halen. Bekijk hier waar ze dat kunnen doen.